Főoldal / Receptek / Főételek / Csicseriborsó-fasírt (falafel)

Csicseriborsó-fasírt (falafel)

Hozzávalók 30-34 darabhoz:

30 dkg csicseriborsó,
só,
1 nagy vöröshagyma vagy 1 evőkanál Univer vöröshagymakrém,
1 csokor petrezselyem,
4 gerezd fokhagyma vagy 1 kiskanál Univer fokhagymakrém,
2 mokkáskanál őrölt koriander,
2 mokkáskanál őrölt köménymag,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
3 zsemle,
3 púpozott evőkanál zsemlemorzsa,
2 tojás

a sütéshez: bő olaj

Elkészítés:

A csicseriborsót átválogatjuk, megmossuk, majd négy-ötszörös mennyiségű hideg vízbe áztatjuk néhány órára vagy akár egész éjszakára.

Másnap átmossuk, és enyhén sós vízben, lefödve 1,5-2 óra alatt puhára főzzük. Ezután leszűrjük, ha kihűlt, jól lecsöpögtetjük, azután ledaráljuk. A megtisztított vöröshagymát és petrezselymet finomra vágva hozzáadjuk. A zúzott fokhagymával vagy fokhagymakrémmel, a korianderrel, a köménnyel és a borssal fűszerezzük. Az áztatott kifacsart zsemlével, a zsemlemorzsával a tojással összegyúrjuk. Hűtőszekrényben fél órán át pihentetjük, majd nedves kézzel apró gombócokat szaggatunk belőle.

Bő, forró olajban 6-7 perc alatt megsütjük, majd nagyon alaposan lecsöpögtetjük. Hidegen, melegen egyaránt finom. Zöldségekkel és mártással pitakenyér töltésére szolgál.

Univer jó tanács:

Fritőzben, 175 °C-os olajban szintén kb. 6 perc a sütési ideje.

Elkészítési idő: 2 óra 30 perc
+ áztatás
7 darab: 563 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/