Főoldal / Receptek / Főételek / Chili con carne

Chili con carne

Hozzávalók 4 főre:
25 dkg fekete vagy vörös bab,
2 babérlevél,
só,
80 dkg sovány marhahús (comb vagy lapocka),
1 vöröshagyma vagy 1,5 evőkanál Univer vöröshagymakrém,
4 evőkanál olaj,
4 mokkáskanál csilipor vagy 1-2 csilipaprika (lehet 1 kiskanál Univer csípős Piros Arany vagy Erős Pista is),
6 gerezd fokhagyma vagy 2 kiskanál Univer fokhagymakrém,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
2 paradicsom,
2,5 dl húsleves (marhahús- vagy erőleveskockából is készülhet) vagy fél kiskanál ételízesítő por,
1 mokkáskanál kakukkfű,
fél mokkáskanál origano,
2 kiskanál paradicsompüré
2 kiskanál szójamártás,
1 kiskanál porcukor (ez el is maradhat)

Elkészítés:

A babot a főzést megelőző éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, és tiszta vízben 1 babérlevéllel meg egy kevés sóval kb. 1,5 óra alatt puhára főzzük.

A marhahúst ledaráljuk, esetleg késsel nagyon apróra vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és az olajon pár perc alatt megfonnyasztjuk. A csiliporral megszórjuk – ha friss csilipaprikából készül, akkor azt kimagozzuk, apróra vágjuk –, majd a húst hozzáadjuk.

Kevergetve 8-10 perc alatt megpirítjuk, a zúzott fokhagymával vagy fokhagymakrémmel ízesítjük, megsózzuk (kb. fél kiskanálnyi kell), megborsozzuk, és 1 babérlevelet is adunk hozzá. A paradicsomokat, miután héjukat lehúztuk, kimagozzuk, apróra vágva az előzőekhez adjuk.

A levest ráöntjük, a kakukkfűvel meg az origanóval fűszerezzük. Paradicsompürével, szójamártással és porcukorral ízesítjük. 4-5 percig főzzük, majd a leszűrt babot is belekeverjük, utánaízesítjük.

Elkészítési idő: 1 óra 45 perc + a bab áztatása
Egy adag: 805 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/