Főoldal / Receptek / Főételek / Céklás vagdalt

Céklás vagdalt

Hozzávalók (12 darabhoz):
1 közepes burgonya,
40 dkg darált sertéshús,
2 tojás,
1 csapott kiskanál só,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
15 dkg céklasaláta (lé nélkül mérve),
1 kisebb vöröshagyma vagy 1 kiskanál Univer vöröshagymakrém,
1 dl tejföl,
2 evőkanál lecsöpögtetett kapribogyó

a sütéshez: 3-4 evőkanál olaj

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, kissé hűlni hagyjuk, meghámozzuk, majd áttörjük. A darált hússal és a tojásokkal összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk.

A jól lecsöpögtetett céklát apró kockákra, a megtisztított hagymát finomra vágjuk. A tejföllel és a lecsöpögtetett kapribogyóval a vagdalt masszájába keverjük. Egy talkedli-, más néven tükörtojássütőt olajjal kikenünk, és mélyedéseit jó 1-1 evőkanálnyi masszával megtöltjük. Közepes lángon, oldalanként kb. 3 perc alatt pirosra sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.

Süthetjük a hagyományos módon, serpenyőben is: jó 1 evőkanálnyi masszát az olajra halmozunk, egy kicsit szétterítjük a kanállal, és így sütjük meg. Utóbbi esetben 5-6 vagdaltat tudunk sütni egyszerre, de érdemes először csak egyet készíteni, mert ha lágy lenne – a serpenyő nem tartja meg a vagdalt formáját úgy mint a talkedlisütő –, akkor keverhetünk még a masszájába 1-2 evőkanál zsemlemorzsát is.

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc
Egy adag: 423 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek ©2018 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/