Főoldal / Receptek / Főételek / Borjúragu francia módon

Borjúragu francia módon

Hozzávalók:
 
80 dkg borjúlapocka
1 dl olaj
3 dkg liszt
30 dkg sárgarépa
8 dkg vaj
5 dkg cukor
3 dkg liszt 1 dl húslé (kockából)
2 evőkanál Univer mustár
2 evõkanál Univer Erős Pista
0,5 liter vörösbor
2 evőkanál reszelt citromhéj
20 dkg lasagne tészta
 
Elkészítés:
 
A húst nagyobb kockákra vágjuk, mindkét oldalán röviden megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A sült lében a mustárt és a lisztet elkeverjük, majd a fele húslét és a fele vörösbort hozzáadva, lefedve 45 percig forraljuk (félidőben hozzáadjuk az Univer Erős Pistát). A hagymát, sárgarépát felaprítva az olajon cukorral pirítjuk, a maradék húslével és vörösborral feleresztjük, a reszelt citromhéjjal készre főzzük.
 
A lasagne-t enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a vajon megforgatjuk. A húst a zöldségekkel elkeverjük, átforrósítjuk. A lasagne-t tálra rendezzük, a húst a mártással rátálaljuk.
 
Elkészítési idõ: 70 perc
Egy adag: 2166 kJ/518 kcal



Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/