Főoldal / Receptek / Főételek / Barbecue oldalas

Barbecue oldalas

Hozzávalók 4 főre:
1 kg sertésoldalas,
1 babérlevél,
néhány szem fekete bors,
1 kiskanál ételízesítő por,
3,5 dl Univer ketchup,
4 evőkanál méz,
fél-fél mokkáskanál origano, bazsalikom és kakukkfű,
durvára tört fekete bors,

a cole slaw salátához:
70 dkg fejes káposzta,
25-30 dkg sárgarépa,
1 apró vöröshagyma,
1 evőkanál só,
8 evőkanál Univer majonéz,
4 evőkanál tejföl,
4 evőkanál főzőtejszín,
2 evőkanál méz,
2 evőkanál citromlé,
fél csokor petrezselyem,
őrölt fehér bors,
1 kiskanál Univer csemege reszelt torma

Elkészítés:

Az oldalast a csontok mentén 4 részre vágjuk, egy lábasba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. A babérlevéllel, a borssal meg az ételízesítő porral fűszerezzük, kb. 1 óra 15 perc alatt puhára főzzük.

A salátához az összes zöldséget megtisztítjuk, durvára (a reszelő nagy lyukú oldalán) reszeljük. Egy nagy tálba rakjuk, megsózzuk, 40 percen át érleljük. Ezután hideg vízzel leöblítjük, jól kinyomkodjuk. A majonézt a tejföllel, a tejszínnel, a mézzel és a citromlével összekeverjük. A föl-aprított petrezselyemmel fűszerez-zük, megborsozzuk, végül a tormával ízesítjük. A zöldséget beleforgatjuk, és legalább 1 órán át letakarva hűtő-szekrényben érleljük.

A ketchupot a mézzel és a fűszerekkel összekeverjük, megsózzuk. A jól lecsöpögtetett húsokat beleforgatjuk és grillrácsra vagy tepsibe rakjuk. Faszénparázs fölött vagy köze-pesen forró sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. A cole slow salátával és héjában sült burgonyával tálaljuk.

Elkészítési idő: 2 óra
Egy adag (burgonya nélkül): 1053 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/