Főoldal / Receptek / Főételek / Barbecue csirke thai módra

Barbecue csirke thai módra

Hozzávalók 4 főre:
1 kis csokor korianderzöld,
3 gerezd fokhagyma vagy 1 kiskanál Univer fokhagymakrém,
3 apró piros csilipaprika vagy 1 kiskanál Univer Erős Pista,
1 kiskanál kurkuma,
1 kiskanál currypor,
1 evőkanál kristálycukor,
csipetnyi só,
3 evőkanál halszósz (készen kapható),
3 evőkanál olaj,
60 dkg csirkemellfilé,
5-6 evőkanál kókusztej (konzervként kapható)

Elkészítés:

A koriander zöldből néhány levelet a díszítéshez félreteszünk, a többit a fokhagymával együtt durvára vágjuk, majd turmixba vagy mixerbe dobjuk. A csilipaprikát félbevágjuk, magjait kikaparjuk, húsát fölaprítjuk és az előzőekhez adjuk a kurkumával, a curryporral, a cukorral, a sóval, a halszósszal és 1 evőkanál olajjal együtt. A géppel addig aprítjuk, míg pürés, krémszerű lesz.
A csirkemellet 12 kis szeletre vágjuk, egy tálba rakjuk. A fűszeres krémet rákanalazzuk, alaposan a húsba dörzsöljük. Letakarjuk, egy éjjelen át a hűtőszekrényben érleljük.

Másnap enyhén megolajozott, megforrósított serpenyőbe rakjuk. A tetejét kókusztejjel megkenjük, a húst 3-5 percig így sütjük, pontosabban pároljuk, hisz a kókusztej lefolyik róla, és nagyszerű „szaftot” ad a húsnak. Ekkor megfordítjuk, a tetejét újból megkenjük kókusztejjel, és a pecsenyét további 3-5 percig sütjük. Zöldsalátával és párolt rizzsel tálaljuk, a félretett korianderlevelekkel díszítjük.

Univer jó tanács:
Kis szeletekre vágott pulykamellet, halfilét vagy sertésszűzpecsenyét is süthetünk ugyanígy.

Elkészítési idő: 30 perc + érlelés
Egy adag (köret nélkül): 338 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/