Főoldal / Receptek / Főételek / Báránysült pikáns mártással

Báránysült pikáns mártással

Hozzávalók (4 főre):

80 dkg kicsontozott báránycomb
1-1 kisk. őrölt fekete bors
és morzsolt rozmaring
1 evők. Univer mustár
 
a pácoláshoz és a sütéshez:
olaj
 
a mártáshoz:
1 evők. finomliszt
5 dkg vaj
1 evők. Univer csípős mustár
1 evők. Univer csípős ketchup
2 dl főzőtejszín
3 dl húsleves (leveskockából is jó)
 
Elkészítés:
 
A húst borssal, rozmaringgal és mustárral bedörzsöljük. Tálba fektetjük, majd annyi olajat öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Letakarjuk, és hűtőszekrényben így pácoljuk 3-4 napig, miközben néhányszor megforgatjuk.
A sütés napján a húst, éppen csak kissé lecsöpögtetve, széles serpenyőben, közepesen nagy lángon mindkét oldalán elősütjük.
Ezután előmelegített sütőbe tolva, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 40 percig sütjük. Akkor jó, ha megpuhult, de a közepe rózsaszínű (nem nyers!) marad.
Közben a mártáshoz a lisztet az olvasztott vajon megfuttatjuk, a mustárt és a ketchupot belekeverjük, a tejszínnel és a húslevessel fölengedjük. 3-4 percig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik.
Tálaláskor a húst rostjaira merőlegesen fölszeleteljük, a mártással körülöntjük. Párolt zöldség illik hozzá köretnek.
 
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc + a hús érlelése
Egy adag: 536 kcal



Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/