Főoldal / Receptek / Főételek / Báránycomb egészben, magyarosan sütve

Báránycomb egészben, magyarosan sütve

Hozzávalók (5 főre):

egy szép fiatal, kb. 1,4 kg-os csontos báránycomb,
kb. 1 evőkanál Univer magyaros fűszerkeverék,
3 evőkanál olaj

a körethez:

1,5 kg burgonya,
30 dkg vöröshagyma (még jobb, ha friss apró gyöngyhagyma),
kb. 1 evőkanál Univer magyaros fűszerkeverék,
1 csokor petrezselyem,
3 evőkanál olaj

Elkészítés:

A combot esetleges hártyáitól megtisztítjuk – bár ez fiatal állatnál nemigen van –, majd a húst a lábszár végződésénél körbevágjuk, hogy szépen lesülhessen a csontról. A magyaros fűszerkeveréket az olajba keverjük, alaposan a húsba dörzsöljük, egy nagy tepsibe fektetjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 25-30 percen át sütjük.

A körethez a burgonyát meg a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk (a gyöngyhagymát egészben hagyjuk). A magyaros fűszerkeverékkel meg a fölaprított petrezselyemmel megszórjuk, az olajat hozzáadjuk, és jól összekeverjük.

Az elősütött báránycomb köré halmozzuk, és a sütőbe visszatolva további kb. 1 órán át sütjük. Közben a húst többször megforgatjuk, a köretet megkevergetjük. Akkor jó, ha a hús megpirul, és a burgonyával meg a hagymával teljesen egyszerre puhul meg. Savanyúsággal díszítve tálaljuk.

A báránycombot rostjaira merőlegesen kezdjük szeletelni, tányérra rakjuk, és a hagymás krumplit melléhalmozzuk. A húsnak középen enyhén rózsaszínűnek, azaz félangolosnak kell lennie, de vér nem csuroghat belőle szeleteléskor.

Univer jó tanács:

Általánosságban elmondható, hogy ahány kilós a comb, annyi órán át kell sütni közepes hőmérsékleten. Így ha 1 kilós, akkor 1 órán át, ha 2 kilós, akkor 2 órán át.

Elkészítési idő: kb. 3 óra
Egy adag: 579 kcal
Közepesen nehéz elkészíteni
Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek ©2019 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/