Főoldal / Receptek / Főételek / Bánáti labdapecsenye

Bánáti labdapecsenye

Hozzávalók:
 
0,5 kg darált hús
25 dkg főtt burgonya
1 evőkanál búzadara
1 db tojás
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
10 dkg zsír
2 db nagyobb hagyma
2 db zöldpaprika
2 evőkanál Univer Édes Anna
10 dkg reszelt sajt
 
Elkészítés:
 
Az apróra vágott hagymát a zsíron megfuttatjuk, a kis kockákra vágott zöldpaprikát hozzáadjuk, belekeverjük az Univer Édes Annát, és kiforraljuk. A húst az áttört főtt burgonyával, a búzadarával, a kis kockákra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a tojással, sóval összegyúrjuk, és vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle. Egy edényben egymás mellé téve a gombócokat a kész mártással leöntjük, és lassú tűzön kb. fél óráig lefedve pároljuk, közben megforgatva a gombócokat. Tálalásnál a reszelt sajtot külön adjuk fel. Friss fehér kenyeret kínálunk hozzá.



Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/