Főoldal / Receptek / Főételek / Bakonyi rőzse

Bakonyi rőzse

Hozzávalók (4 főre):

2 nagy (kb. 1 kg) sertésszűzpecsenye,
8-10 dkg húsos kolozsvári füstölt
szalonna,
2-3 evőkanál olaj,
fél kiskanál őrölt fekete bors,
kb. fél kiskanál majoránna, só,
kb. 1 púpozott evőkanál Univer Mustár,
1 kisebb vöröshagyma vagy 1-2 kiskanál Univer Vöröshagymakrém

Elkészítés:

1. A szűzpecsenyék tetején húzódó vékony fehér hártyát lefejtjük, majd a húst először kisujjnyi vastag szeletekre, azután a szeleteket kisujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A szalonnát feleakkora csíkokra vágjuk, mint a húst.

2. Az olajat egy széles lábasba vagy nagy serpenyőbe öntjük, a szalonnát rárakjuk, és kevergetve megpirítjuk. Ezután a pörcöt szűrőlapáttal kiszedjük belőle. Visszamaradó zsírjában, nagy lángon a húst kb. 10 percig pirítjuk, a vége felé megsózzuk. A mustárral és a lereszelt vöröshagymával (hagymakrémmel) ízesítjük, a pirított szalonnát hozzáadjuk, még 2-3 percig pirítjuk-pároljuk.

3. Párolt rizzsel, sült hasábkrumplival és házi savanyúságokkal tálaljuk.

Megjegyzés

Ez a fogás a keszthelyi Park étterem specialitása volt, receptjét egy itteni ismerős szakácsnőtől szereztük meg.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag (köret nélkül): 615 kcal
Nehézségi foka: lllmmm

 




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/