Főoldal / Receptek / Főételek / Bakonyi csirke zöldséges rétessel

Bakonyi csirke zöldséges rétessel

Hozzávalók (4 főre):

2 nagy csirkemell, só
4 evők. olaj
1 vöröshagyma
1 evők. pirospaprika
1 evők. Univer pörköltízesítő
1-1 zöldpaprika és paradicsom
40 dkg csiperkegomba
2 evők. finomliszt
1-1 dl tejföl és főzőtejszín
1 kisk. Univer Erős Pista vagy csípős Piros Arany
 
a zöldséges réteshez:
1 csomó újhagyma
3 szép sárgarépa
25 dkg csiperkegomba
25 dkg fejes káposzta
2 nagy szelet kenyér
2 tojás
2 evők. tejföl
20 dkg zöldborsó (konzerv)
1-1 kisk. só és Univer fokhagymakrém
fél mk. majoránna
fél mk. őrölt fekete bors
csipet reszelt gyömbér
csipet reszelt szerecsendió
1 csok. fölaprított petrezselyem
2 csom. (4 lapos) réteslap
 
a sütéshez:
2 evők. zsemlemorzsa
4 evők. olaj

Elkészítés:

A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, 4-4 szeletre vágjuk. Kissé kiverjük, megsózzuk, lábasban, az olajon pirosra sütjük, lecsöpögtetve kiemeljük.
A visszamaradó olajban a finomra vágott hagymát kevergetve aranysárgára sütjük, a pirospaprikával meghintjük, elkeverjük és azonnal - mielőtt a paprika megégne - 5 deci vízzel fölöntjük. 1 kiskanál sót beleszórunk, és a pörköltízesítővel fűszerezzük. A paprikát meg a paradicsomot fölaprítjuk, az ízes léhez adjuk. A csirkecsontot is beletesszük, és lefödve, közepes lángon 30 percig főzzük.
Ezalatt a gombát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk. A paprikás levet átszűrjük, újra a tűzre tesszük. Annyi vizet öntünk bele, hogy összesen 5 deci legyen, a gombát hozzáadjuk, fölforraljuk, lefödve, kis lángon 10 percig főzzük.
A lisztet a tejföllel meg a tejszínnel simára keverjük, és a gombás levet ezzel sűrítjük. Az Erős Pistával tüzesítjük.
Tálaláskor a húst a paprikás gombamártásban megforrósítjuk. Zöldséges rétessel kínáljuk. Ehhez az összes zöldséget megtisztítjuk. A hagymát vékony karikákra, a sárgarépát, a gombát meg a káposztát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A kenyeret hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk. A tojásokat a tejföllel simára keverjük. Mindezeket összekeverjük, a lecsöpögtetett borsót hozzáadjuk, megsózzuk, a fokhagymakrémmel ízesítjük, megfűszerezzük.
1 csomag, vagyis 4 réteslapot úgy fektetünk egymásra egy nedves konyharuhán, hogy közüket egy kevés olajjal meglocsoljuk, morzsával behintjük. A zöldséges töltelék felét egy csíkban a felénk eső oldalára halmozzuk, föltekerjük, enyhén kiolajozott tepsibe fektetjük, olajjal megkenegetjük. Így készítjük el a másik rúd rétest is. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 45 percig sütjük.
 
Elkészítési idő: 2 óra
Egy adag: 785 kcal



Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/