Főoldal / Receptek / Főételek / Babos gánica (ganca)

Babos gánica (ganca)

Hozzávalók 6 főre:

50 kg tarkabab,
só,
2 kisebb babérlevél,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
2 gerezd fokhagyma vagy 1 kiskanál Univer fokhagymakrém,
3 evőkanál finomliszt,
6-7 dkg zsír vagy 5-6 evőkanál olaj

Elkészítés:

A babot átválogatjuk, és néhány órára, de még jobb, ha egész éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, majd annyi enyhén sós vízben, amennyi jól ellepi, feltesszük főni. A babérlevéllel, a borssal és a zúzott fokhagymával vagy fokhagymakrémmel fűszerezzük.

Míg a bab fő, a lisztet egy lábasban kevergetve 3-4 perc alatt zsemleszínűre pirítjuk. Ezután a le-szűrt puha babbal és annyi főzővízzel – ez kb. 1 pohárnyi –, hogy ne legyen túl ragacsos, összekeverjük és összetörjük, amit merülőmixerrel a legegyszerűbb. Végül leöntjük a forró zsírral vagy olajjal (lehet
pirított hagymás is).

Zsírba (olajba) mártott evőkanállal tányérra szaggatjuk, és apróra vágott vagy szeletben megpirított szalonnával és lecsöpögtetett befőttel tálaljuk.

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc + áztatás
Egy adag: 410 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/