Főoldal / Receptek / Főételek / Ázsiai tészta tofuval

Ázsiai tészta tofuval

Hozzávalók (4 főre):

egy zsenge kínai kel fele (kb. 60 dkg),
jó arasznyi póréhagyma,
2 piros húsú paprika,
1 kisebb piros csilipaprika vagy fél kiskanál Univer Erős Pista,
2 gerezd fokhagyma vagy fél kiskanál Univer fokhagymakrém,
diónyi darab gyömbér,
4 evőkanál olaj,
1 púpozott evőkanál szezámmag,
25 dkg kínai tészta (noodle),
só,
4 evőkanál nem túl sós sötét szójamártás,
20 dkg natúr tofu

Elkészítés:

A kelt kitorzsázzuk, kisujjnyi széles csíkokra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, 3-4 milliméter vastagon fölszeleteljük, gyűrűire szedjük. A paprikát kicsumázzuk, negyedekbe vágjuk, 3 milliméter vastagon fölszeleteljük.

A csilipaprikát félbevágva kicsumázzuk, húsát apróra vágjuk, ahogyan a megtisztított gyömbért és a meghámozott fokhagymát is. Egy wokban az olajat kissé megforrósítjuk, az előzőeket kb. 1 perc alatt megfuttatjuk rajta – ha fokhagymakrémet használunk, azt csak az utolsó pillanatokban tegyük bele. Rádobjuk a pórét, a szezámmagot és a paprikát, kevergetve 2-3 percig pirítjuk, majd rárakjuk a kelt is. Nagy lángon keverve, rázogatva 6-8 perc alatt roppanósra sütjük.

A tésztát enyhén megsózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A roppanós zöldségekhez keverjük, a szójaszósszal ízesítjük, végül hozzáadjuk az 1,5 centis kockákra vágott tofut is.

Inkább rázogatva, mint keverve jól összeforgatjuk, ha kell utánasózzuk, és azonnal tálaljuk, még mielőtt a tészta a zöldségragu ízes levét mind magába szívná.

Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag (kenyér nélkül): 520 kcal
Könnyen elkészíthető




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/