Főoldal / Receptek / Főételek / Amerikai húscipó

Amerikai húscipó

Hozzávalók (6 főre):

3 szelet kicsit szikkadt fehér szendvicskenyér (esetleg 10 dkg zsemlemorzsa),
1 dl tej,
65 dkg zsírosabb darált marhahús,
25 dkg zsírosabb darált sertéshús,
1 kicsi, reszelt vöröshagyma vagy 1 kiskanál Univer vöröshagymakrém,
2 gerezd pépesre zúzott fokhagyma vagy fél kiskanál Univer fokhagymakrém,
1 nagy tojás,
1,5 dl Univer ketchup,
1,5 kiskanál só,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors

Elkészítés:

A kenyérszeleteket gyorsvágó gépbe vagy turmixba morzsoljuk, majd addig aprítjuk, míg finom zsemlemorzsa lesz belőle. Egy tálba rakjuk, a tejet ráöntjük, összekeverjük, 10 percre félretesszük.

Ezután a kétféle hússal, a hagymával, a fokhagymával, a tojással és fél deci ketchuppal összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk.

Egy nagy tepsit alufóliával vagy sütőpapírral kibélelünk. A húsmasszát ráhalmozzuk, majd nedves kézzel kb. 22 centi hosszú, 10-12 centi széles, 5,5 centi magas rúddá formáljuk. Előmelegített sütőben, gyengén közepes lánggal (175 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) 50-55 perc alatt megsütjük. Közben a maradék ketchuppal, 2-3 alkalomra elosztva lekenjük. Tálalás előtt 10 percig pihentetjük, végül vastagabb szeletekre vágjuk. Burgonyapürét kínálunk köretnek hozzá.

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Egy adag (köret nélkül): 417 kcal
Könnyű elkészíteni




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/