Főoldal / Receptek / Előételek / Sajttekercs

Sajttekercs

Hozzávalók (kb. 30 szelethez):

8 háromszögletű, ömlesztett kolbászos sajt
5 dkg vaj
1 kisk. Univer csípős Piros Arany
1 mk. Univer fokhagymakrém
20 dkg juhtúró
1 evők. tejföl
1 csok. metélőhagyma
5 dkg gyulai kolbász vagy sonka
8 nagy, vékony szelet trappista sajt (kb. 20 dkg)
8 szelet gépsonka (kb. 16 dkg)
 
Elkészítés:

A kolbászos sajtot a vajjal, a Piros Arannyal és a fokhagymakrémmel összedolgozzuk. A juhtúrót áttörjük és a tejföllel, a finomra aprított metélőhagymával meg az apróra vágott gyulai kolbásszal elkeverjük.
Egy asztalra kiterítünk egy nagy lap alufóliát, amire ugyanakkora folpackot simítunk. Felénk eső oldalát a sonkaszeletekkel végigrakjuk, majd ugyanilyen szélességben a sajtszeletek a sonka mögé kerülnek.
A sonkára a kolbászos sajtkrémet, a sajtra pedig a juhtúrós keveréket egyenletesen rásimítjuk.
Szorosan feltekerjük, így a sonkás rész a tekercs közepére kerül. A sajttekercset jól becsomagolva, hűtőszekrényben dermesztjük, végül forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
 
Elkészítési idő: 30 perc + dermesztés
Egy adag: 172 kcal



Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/