Főoldal / Receptek / Előételek / Pirítós olaszos sajtkrémmel

Pirítós olaszos sajtkrémmel

Hozzávalók 4 főre:

1 kisebb francia kenyér (kb. 35 dkg) vagy magos barna kenyér

az olaszos sajtkrémhez:
20 dkg friss natúr krémsajt,
2 evőkanál apróra vágott aszalt paradicsom,
2 evőkanál apróra magozott fekete olajbogyó,
2 kiskanálnyi apróra vágott friss bazsalikom és kakukkfű vegyesen (a szárítottakból fele ennyi is elég),
fél kiskanál Univer fokhagymakrém,
só,
őrölt fekete bors

Elkészítés:

A kenyeret kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és kenyérpirítóban vagy rácsra téve faszénparázs fölött szép világosbarnára sütjük.

Amíg a kenyerek pirulnak, elkészítjük a sajtkrémet: a krémsajtot az apróra vágott ízesítőkkel, a fűszerekkel és a fokhagymakrémmel összekeverjük. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk.

A forró pirítósokat ezzel a sajtkrémmel megkenjük, és már tálalhatjuk is. Úgy is kínálhatjuk, hogy külön adjuk asztalra a sajtkrémet és a meleg pirítóst, így mindenki a kedve szerint készítheti el szendvicsét.

Elkészítési idő: 15 perc
Egy darab: 387 kcal
Nagyon könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/