Főoldal / Receptek / Előételek / Majonézes heringtatár pirítóssal

Majonézes heringtatár pirítóssal

Hozzávalók (4 főre):

50 dkg pácolt hering (hagymás, ecetes lében),
1 közepes lila hagyma (lehet vöröshagyma, póré vagy újhagyma is),
2 alma (ha lehet 1 piros, 1 zöld),
3-4 közepes nagyságú ecetes uborka,
5 evőkanál Univer majonéz,
2-3 evőkanál főzőtejszín,
só,
őrölt fekete bors,
fél kiskanál Univer mustár,
1 evőkanálnyi apróra vágott metélőhagyma,
pár csepp citromlé

a tálaláshoz: barna kenyér

Elkészítés:

A hering bőrét és szálkáit eltávolítjuk, majd húsát lecsöpögtetjük, és finomra vágjuk. A hagymát és az almát meghámozzuk, szintén finomra vágjuk, ahogyan az ecetes uborkát is, azután a heringhez adjuk.

A majonézzel és a tejszínnel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a mustárral, az apróra vágott metélőhagymával – készülhet kaporral fűszerezve is – és pár csepp citromlével ízesítjük.

Megkóstoljuk, ha kell, utánafűszerezzük. Barna kenyérből készült forró pirítóssal tálaljuk.

Elkészítési idő: 10 perc
Egy adag (kenyér nélkül): 435 kcal
Könnyen elkészíthető




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/