Főoldal / Receptek / Előételek / Hússalátával töltött paradicsom

Hússalátával töltött paradicsom

Hozzávalók (4 főre):

8 közep. paradicsom
só, őrölt fekete bors
 
a salátához:
30 dkg sertéssült vagy gépsonka (vegyesen is lehet)
15 dkg főtt burgonya
1 kis alma
1 kis ecetes uborka
2 főtt tojás
néhány salátalevél
8 evők. Univer Majonéz (vagy tartárszósz)
fél kisk. Univer Mustár
1 kisk. porcukor
fél mk. őrölt fekete bors
csipet só
fél citrom leve
fél csok. petrezselyem

Elkészítés:

A paradicsomokat megmossuk, szárukat kimetsszük, majd a tetejükből egy kb. ujjnyi vastag szeletet levágunk. Ez lesz a „kalapjuk”. Miután a szemek belsejét kivájtuk, az üreget megsózzuk, megborsozzuk, tálalásig behűtjük.
A sertéssültet (sonkát), a főtt burgonyát, a kicsumázott (esetleg meghámozott) almát, az uborkát, a főtt tojást és a salátát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.
Az Univer Mmajonézt az Univer Mustárral meg a porcukorral ízesítjük, megborsozzuk, megsózzuk, a citromlevet belecsöpögtetjük, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. Az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk.
A hússaláta kétharmadát a paradicsomokba töltjük, a többit tányérokra halmozzuk. A paradicsomokat ráültetjük, kalapjukat ráillesztjük.
 
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 598 kcal



Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/