Főoldal / Receptek / Előételek / Görög padlizsánkrém

Görög padlizsánkrém

Hozzávalók 6 főre:

5 kisebb, egyenként kb. 30 dkg-os padlizsán,
kb. 3 evőkanál olívaolaj,
3-5 gerezd fokhagyma,
30 dkg nem túl sós feta sajt,
30 dkg Univer majonéz,
10-15 dkg lilahagyma,
1 csokor petrezselyem,
fél kiskanál őrölt fekete bors,
pár csepp citromlé,
Univer mustár

a tálaláshoz: olajbogyó

Elkészítés:

A padlizsán kocsányát levágjuk, törzsét meghámozzuk, de az sem baj, ha rajta marad egy kis héj – van aki a felét is rajta hagyja –, hisz kesernyés íze remekül passzol a krémbe. Ezután hosszában, jó ujjnyi vastagon fölszeleteljük és egy kevés olívaolajjal megkenve rostélyra fektetjük. Izzó, de nem túl forró faszénparázs fölött, többször megforgatva 10-12 perc alatt megsütjük. (A padlizsánt megsüthetjük és előkészíthetjük úgy is, mint az erdélyi változatnál.)

Amikor kihűlt, kissé kinyomkodjuk – ez különösen fontos, ha úgy sütöttük, mint az erdélyi változatot –, majd a fokhagymával és a fetával ledaráljuk (nem turmixoljuk).

A majonézzel, a nagyon apróra vágott lilahagymával és petrezselyemmel összekeverjük. Megborsozzuk, egy kevés citromlével és mustárral pikánsra ízesítjük, ha kell utánasózzuk. Pirítósra kenve fogyasztjuk, fölszeletelt olajbogyóval díszítjük.

Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag (kenyér nélkül): kb. 540 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/