Főoldal / Receptek / Előételek / Frankfurti saláta

Frankfurti saláta

Hozzávalók (4 főre):

 

75 dkg burgonya
4 főtt tojás
2 pár virsli
1 nagy póréhagyma vagy
1 csomó újhagyma
1 nagy fej saláta
1 csok. petrezselyem
5 evők. Univer Majonéz
2 evők. Univer Ketchup
1 evők. főzőtejszín
4 evők. tejföl
1 ecetes uborka
1 cikk vöröshagyma
2 evők. fehérbor

Elkészítés:

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és megvárjuk, amíg kihűl. Hideg vizet ne öntsünk rá, a burgonyát ne áztassuk, mert íze megváltozik.
A majonézt az Univer Ketchuppal, a tejszínnel meg a tejföllel összekeverjük. Az ecetes uborkát és a meghámozott hagymát apróra vágjuk, az előzőekbe dolgozzuk, végül a borral ízesítjük, de pár csepp ciromlevet is keverhetünk bele.
A főtt tojásokat és a virslit meghámozzuk, karikákra szeljük. A póré zöld szárát meg „bajuszát” levágjuk, törzsét vékonyan fölszeleteljük, gyűrűire szedjük. A salátát leveleire bontva megmossuk, lecsöpögtetjük, majd kisujjnyi széles csíkokra metéljük. A főtt burgonyát meghámozzuk, 3 milliméter vastag karikákra vágjuk, és tálba tesszük a salátával, a tojással, a virslivel meg a póréval együtt.
Végül a fűszeres, majonézes öntettel óvatos mozdulatokkal, vigyázva, hogy ne törjük, összeforgatjuk. Fölaprított petrezselyemmel meghintjük, és letakarva pár órára behűtjük, hogy egy kicsit összeérjen.
 
Elkészítési idő: 1 óra + érlelés
Egy adag: 539 kcalAdatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek ©2019 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/