Főoldal / Receptek / Előételek / „Bóbitás” tojás

„Bóbitás” tojás

Hozzávalók (4 főre):

60 dkg zöldségkeverék (konzerv)
2 főtt burgonya
1 alma
4 apró ecetes uborka
25 dkg Univer majonéz
1 mk. őrölt fekete bors
1 kisk. Univer mustár
pár csepp citromlé
6-8 főtt tojás
 
a „bóbitához”:
fél csok. petrezselyem
1 csok. metélőhagyma
2 dl tejföl
2 dl natúr joghurt
1 kisk. Univer fokhagymakrém
őrölt fekete bors
 
a díszítéshez:
salátalevél
 
Elkészítés:
A zöldségkeveréket leszűrjük. A burgonyát és az almát meghámozzuk - utóbbinak a magházát is kimetsszük - és az uborkával együtt félcentis kockákra vágjuk. A zöldséget és a majonézt hozzáadjuk, utánasózzuk, megborsozzuk, a mustárral és a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük.
Tálra halmozzuk, és a félbevágott főtt tojásokat a sárgájukkal lefelé fordítva rárakjuk. A petrezselymet és a metélőhagymát finomra aprítjuk, és a tejföllel meg a natúr joghurttal összekeverjük. A fokhagymakrémmel ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, végül úgy öntjük a tojásokra, hogy félig takarja azokat. Salátalevelekkel díszítjük.
 
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 704 kcal



Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/