Főoldal / Receptek / Előételek / Bélszín-carpaccio

Bélszín-carpaccio

Hozzávalók (6 főre):

60 dkg bélszín
2 evők. Univer mustár
őrölt fekete bors
1 nagy citrom leve
6 evők. étolaj vagy olívaolaj
10 dkg apróra reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

A bélszín tetején lévő vékony fehér hártyát lefejtjük, majd a húst megmossuk és szárazra töröljük. A mustárral meg 1 csapott kiskanál őrölt borssal alaposan bedörzsöljük, folpackba csomagoljuk, azután lefagyasztjuk.
A húst tálalás előtt kb. 25 perccel a mélyhűtőből kivesszük, még fagyosan hajszálvékonyra fölszeleteljük (legkönnyebb szeletelőgéppel), és azonnal tálra rakjuk.
A bélszínre citromlevet csöpögtetünk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, az olajjal meglocsoljuk, végül a sajttal megszórjuk. Pirítós kenyeret kínálunk hozzá. Marha helyett őz vagy szarvas bélszínjéből, hátszínjéből is készülhet.
 
Elkészítési idő: 25 perc + fagyasztás
Egy adag: 389 kcal



Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/