Főoldal / Receptek / Desszertek / Rizseskocka

Rizseskocka

3 tojásból a hagyományos módon kb. 20x30 centis piskótalapot sütünk, de akátr készen is megvásárolhatjuk. 15 deka (kb. 1,5 dl) fényezetlen „A“ rizst átválogatunk, megmossuk, 2 deci forrásban lévő vízbe szórjuk. Lefödve, kis lángon addig főzzük, míg a leve el nem párolog. Ekkor ráöntünk 5 deci forrásban lévő tejet, csipetnyit sózzuk, 2 csomag vaníliás cukorral meg 3 deka margarinnal ízesítjük. Amint újra forr, kis lángra állítjuk, lefödve kb. 10 percig pároljuk. A tűzről lehúzzuk, 5 evőkanál cukorral ízesítjük, majd a fedele alá egy duplán hajtogatott konyharuhát teszünk, és a rizst így hagyjuk kihűlni. 1 púpozott evőkanál zselatinport 1 deci habtejszínbe kevergetve addig melegítünk, míg fel nem oldódik benne, kissé hűlni hagyjuk. 3 deci tejszínt kemény habbá verünk és először a rizst, majd az olvasztott zselatint keverjük bele. A tepsiben lévő piskótát 4-5 evőkanál meglangyosított barack- vagy eperlekvárral megkenjük, a tejszínes rizst rásímítjuk. Hűtőszekrényben dermesztjük egy éjjelen át. Tálaláskor kockákra vágjuk, tejszínhabbal díszítjük.




Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek ©2019 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/