Főoldal / Receptek / Desszertek / Kókuszos resztelt

Kókuszos resztelt

Hozzávalók (24 szelet):

a tésztához:
20 dkg vaj vagy sütőmargarin,
30 dkg finomliszt,
2 tojássárgája,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
10 dkg porcukor

a tepsi kikenéséhez: 2 dkg vaj vagy sütőmargarin

a tetejére:
20-25 dkg Kecskeméti sárgabaracklekvár,
5 dkg mazsola,
10 tojásfehérje,
30 dkg kristálycukor,
10 dkg kókuszreszelék,
5 dkg finomliszt

Elkészítés:

A hideg vajat vagy margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi tésztához valóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és egy kikent 35x20 centis tepsibe nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 12 perc alatt világosra elősütjük. Megvárjuk, amíg kihűl.

A baracklekvárral megkenjük az elősütött tésztát, és rászórjuk a mazsolát.

A tojásfehérjét a cukorral meg a kókuszreszelékkel összedolgozzuk (nem kell hozzá felverni a tojásfehérjét), és folyton kevergetve fölforraljuk, de vigyázzunk, mert könnyen odaéghet. A végén a lisztet is beleszórjuk, majd a tűzről levéve a lekvárral megkent tésztára öntjük.

A sütőbe visszatoljuk, és kb. 20 perc alatt szép aranysárgára sütjük.

Univer jó tanács:

Letakarva szobahőmérsékleten vagy hűtőszekrényben 1 hétig eláll.

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Egy szelet: 245 kcal
Könnyű elkészíteni




Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek ©2019 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/