Főoldal / Receptek / Desszertek / Farsangi fánk

Farsangi fánk

3,5 deka élesztőből, kb. 1 deci langyos tejből, 4 evőkanálnyi cukorból kovászt készítünk, és kb. 15 percig érleljük. 0,5 deci rumot kissé meglangyosítjuk, és 4 evőkanál cukrot kiskanállal kevergetve föloldunk benne. 50-55 deka finomlisztet 4 tojássárgájával, a megkelt kovásszal, csipet sóval, 1 citrom reszelt héjával, a cukros rummal, kb. 2,5 deci langyos tejjel és 7 deka olvasztott vajjal 6-8 percig dagasztjuk. Akkor jó, ha hólyagos, lágy tésztát kapunk. Letakarjuk, langyos helyen, kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük, majd finoman átgyúrjuk, és enyhén megolajozott gyúródeszkára borítjuk. Másfél ujjnyi vastagra ellapítjuk, 8 centi átmérőjű, olajba mártott pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. 25-30 percig kelesztjük. Végül egyik oldalukat középen kissé benyomjuk - ez kerül alulra -, majd közepesen forró olajba rakjuk. A lábast lefödjük, a fánkot közepes lángon kb. 1,5 percig így sütjük. Ezután a fedőt leemeljük, a fánkokat megfordítjuk, kb. 1,5 percig fedő nélkül sütjük, lecsöpögtetjük.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/