Főoldal / Receptek / Desszertek / Deák-kuglóf

Deák-kuglóf

Hozzávalók (8 szelet):

5 dkg mazsola,
2 dl tej,
1,5 dkg élesztő,
25 dkg rétesliszt (lehet finomliszt is),
csipetnyi só,
12 dkg vaj vagy sütőmargarin,
6 dkg porcukor,
2 csomag vaníliás cukor,
5 dkg étcsokoládé,
4 tojássárgája

a forma kikenéséhez: vaj, finomliszt

a tetejére: porcukor

Elkészítés:

A mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk. 1 evőkanálnyi lisztet is belekeverünk, meleg helyen 10-15 perc alatt fölfuttatjuk. Ezután a többi liszttel, a sóval, az olvasztott, de nem meleg vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a durvára reszelt vagy kis kockákra vágott csokoládéval, a tojássárgájával és a mazsolával összekeverjük.

A masszát egy vajjal kikent, liszttel behintett kuglófformába simítjuk, és meleg helyen kb. 50 percig kelni hagyjuk. Ezután előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 50 percig sütjük. Ha közben túlságosan pirulna, alufóliával letakarjuk. Akkor kész, ha a beleszúrt tűre nem ragad rá a tészta.

A formából rácsra borítjuk, porcukrot szitálunk rá, így hagyjuk hűlni.

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Egy szelet: 367 kcal
Könnyű elkészíteni




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/