Főoldal / Receptek / Desszertek / Csipkebogyóparfé

Csipkebogyóparfé

Hozzávalók (4 főre):

2 nagyon friss tojás,
0,5 dl (5 dkg) kristálycukor,
1 üveg (300 gramm) Kecskeméti csipkebogyólekvár (lehet szamóca, málna stb. is),
3 dl habtejszín

a tálaláshoz:

habtejszín,
Kecskeméti bodzalekvár,
mentalevél vagy citromfű

Elkészítés:

A tojásokat egy tálba ütjük, a cukrot rászórjuk, majd elektromos habverővel addig keverjük, míg sűrű, krémszerű massza lesz. Ez 4-5 perc. Majd továbbra is keverve kanalanként beledolgozzuk a lekvárt.

A jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, óvatos mozdulatokkal – hogy ne törjük –, de azért alaposan a lekváros-tojásos masszába forgatjuk. Egy tálkába kanalazzuk, és lefagyasztjuk.

Tálaláskor forró vízbe mártott evőkanalakkal nagy, hosszúkás „galuskákat” formálunk belőle – de adagolhatjuk fagylaltoskanállal is –, és tányérra rakjuk.

Tejszínhabbal megkoronázzuk, kikevert bodzalekvárral meglocsoljuk és mentalevéllel díszítjük.

Elkészítési idő: 15 perc + fagyasztás
Egy adag: 630 kcal
Könnyű elkészíteni




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/