Főoldal / Receptek / Desszertek / Csilis, csokoládés keksz

Csilis, csokoládés keksz

Hozzávalók kb. 48 darabhoz:

20 dkg finomliszt,
10 dkg darált dió,
1 kiskanál sütőpor,
csipetnyi só,
2 kicsi piros, szárított csilipaprika,
15 dkg puha vaj,
20 dkg barna cukor,
2 csomag vaníliás cukor,
2 tojás,
10 dkg jóféle étcsokoládé

Elkészítés:

A lisztet, a dióval, a sütőporral és a sóval összeforgatjuk.

A csilipaprikát félbevágjuk, majd miután magjait kikapartuk, egy mozsárba tesszük, és nagyon finomra összetörjük. Fontos, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok, mert ezekből később méregerős kekszek lehetnek, és nem ez a cél, hanem csak az, hogy kellemesen csípősek legyenek.

A puha vajat jól kikeverjük, majd a kétféle cukrot beleszórva tovább habosítjuk. Ezután egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd hozzáadjuk a lisztes diót, a csiliport és a nagyon apróra vágott vagy durvára reszelt csokoládét.

Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszából 4x4 diónyi halmot rárakunk. Azért kell ilyen ritkán rakni, mert sütés közben ellapulnak. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 13-15 perc alatt megsütjük. Mire kihűl, finom ropogós lesz.

Elkészítési idő: 1 óra
Egy darab: 81 kcal
Könnyű elkészíteni.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/