Bejgli

A tésztához 3 deka élesztőt 0,5 deci langyos tejben, 3 kiskanál kristálycukorral felfuttatunk. 50-50 deka finom- és réteslisztet összeforgatunk, 50 deka margarinnal elmorzsoljuk, 50 deka porcukrot hozzáadunk. A tejes élesztővel, 6 tojássárgájával, fél deci rummal, 2 evőkanál tejföllel, 1 citrom reszelt héjával és egy csapott evőkanál sóval összegyúrjuk. Letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A diótöltelékhez 40 deka darált diót 20 deka porcukorral, maréknyi mazsolával, 1 citrom reszelt héjával, 1 csomag vaníliás cukorral meg 1 deci rummal összegyúrunk. A máktölteléket ugyanígy készítjük el, de rum helyett tej kerül bele. Letakarjuk, hűtőbe tesszük. Másnap a tésztát 4 részre osztjuk, egyenként kb. 3 milliméter vékony, tepsi hosszúságú téglalappá nyújtjuk. Kettőt mák-, kettőt diótöltelékkel megkenünk, felcsavarjuk és kivajazott tepsibe rakjuk. 2 tojássárgájával lekenjük, bő fél órán át pihentetjük, majd újból lekenjük 2 tojássárgájával. Villával megszurkáljuk, közepesen forró sütőben kb. 1 órán át sütjük.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/