Főoldal / Receptek / Desszertek / Bálint-napi karamellpuding

Bálint-napi karamellpuding

5 deci tejet 4 evőkanál cukorral lábasba öntünk. Fél vaníliarudat hosszában kettéhasítunk, belsejét kikaparjuk, és a tejhez adjuk. 6-8 percig kis lángon forraljuk. Közben 3 tojást kissé fölverünk, és a már nem túl forró tejet - miután a vaníliarudat kiemeltük belőle - kevergetve beleöntjük. 15 szem kockacukrot 2 evőkanál vízzel nagy lángon, kevergetve világosbarnára karamellizálunk, majd a tűzről azonnal lehúzzuk. 4 kis pudingformát forró vízzel kiöblítünk, majd a karamellt belecsorgatjuk, és rovid ideig pihentetjük, hogy megkössön, különben összekeverdene a vaníliás krémmel, amit ezután öntünk rá. Az így előkészített formákat vízzel félig telt tepsibe állítjuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (175 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) 25-30 percig gőzöljük. A tepsiből kivéve megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Tálaláskor a formát egy pillanatra forró vízbe állítjuk, tartalmát tányérra borítjuk. A lecsurgó karamell egyben öntete is a pudingnak.




Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/