Főoldal / Aktuális / Hírek / Univer a kecskeméti ipartörténeti kiállítás támogatói között

Univer a kecskeméti ipartörténeti kiállítás támogatói között

2018.09.14

Az "Évszázadok öröksége - Fejezetek Kecskemét Gazdaságtörténetéből" címen tegnap megnyílt tárlat október 31-ig látogatható Kecskeméten, a Rákóczi út 4-ben.

A kiállítás célja Kecskemét gazdaságtörténetének bemutatása a céhes időktől kezdve átfogó várostörténeti háttérrel, a 650 éves város históriájába ágyazva. A 2018. szeptember 13-án, csütörtökön délután megnyílt kiállítás szervezői a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Kecskeméti Katona József Múzeum, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, a Magyar Nemzeti Levéltár Bács-Kiskun Megyei Levéltára, Kecskemét és Vidéke Általános Ipartestület, valamint a Neumann János Egyetem.

Az ipartörténeti kiállítás célja volt Kecskemét gazdaságtörténetének bemutatása a céhes időktől kezdve átfogó várostörténeti háttérrel, a 650 éves város históriájába ágyazva. A kiállítás és a kapcsolódó programsorozat nemcsak ismeretterjesztő, hanem pályaorientációs és motivációs élményt is szeretne nyújtani. Ezért egyik fő célcsoportja a pályaválasztás előtt álló diákság. Számukra az egyik legfontosabb üzenet az iparos lét és az értelmes kétkezi munka presztízsének tudatosítása. Éppen ezért a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a következő napokban a helyszínre látogatnak majd a pályaválasztás előtt álló diákok.

Az ipartörténeti kiállítás helyszíne maga is Kecskemét egyik jelentős gazdaságtörténeti és építészeti emléke, eredetileg a Leszámítolóbank számára épült 1904-ben. A városközponti fekvésű, volt SZIGMA Műszaki Áruház épülete az elmúlt években időszaki tárlatoknak ad otthont. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által, valamint a támogatók segítségével történt felújításával méltó helyet ad most a kecskeméti gazdaságtörténet bemutatásának.

A földszinti oszlopos nagyteremben egy, a 650 éves várostörténetet meghatározó gazdasági események mentén iparosok, kereskedők, cégek és egyéb gazdasági szereplők bemutatásával vázoltak fel egy időívet, a történelmi háttérre történő utalásokkal. A szervezők törekedtek a korszerű kiállítás-tervezési módszerek alkalmazására, az érthetőségre, az összefüggések bemutatására, a látványosságra, az érdekességek megmutatására, az egyik legfontosabb célcsoport, a diákok érdeklődésének felkeltésére. Sok kiállított kép és tárgy teszi lehetővé a korszakok elképzelését, a látványosságról korháttérként panorámaképek gondoskodnak.

Forrás: KEOL

Kapcsolódó képek

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek ©2019 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/