Főoldal / Aktuális / Hírek / NÉBIH tesztjén első helyen végzett az Univer Majonéz

NÉBIH tesztjén első helyen végzett az Univer Majonéz

2018.11.20

Az eredményeket összesítve a majonézek versenyében első helyen az Univer majonéz végzett. Második helyezett lett a Penny majonéz, míg a harmadik legkedveltebb termék a Reál majonéze lett.

A LEGKEDVELTEBB MAJONÉZEK

A majonézek Szupermenta tesztjén sem maradhatott el a kedveltségi vizsgálat! Szakértő és laikus vásárlók egyaránt kóstolták a termékeket. A már megszokott kóstoláson túl ezúttal még a cseppmentességről is kikértük pontozóink véleményét.

Kedveltségi tesztjeink célja, hogy ne kizárólag hatósági és laboratóriumi szempontból ellenőrizzük a termékeket, hanem vásárlói szempontokkal is kiegészítsük vizsgálatainkat.

Mivel a kedveltségi vizsgálaton laikusok és szakértő kóstolók is pontozzák a termékeket, a végeredmény sokszínű, akár különböző véleményeket foglalhat magába. Az eredmények a kóstoláson részt vett szakértő-laikus csoport ízlését és véleményét tükrözik.

A résztvevők most is „vak-kóstolásos” módszerrel pontozták a termékeket, azaz nem tudták, mely sorszám, melyik márkát takarja.

A tesztelők a termékek külső megjelenését, színét, illatát és ízét értékelhették.

  • Egy majonéz külső megjelenése akkor megfelelő, ha krémszerűen sűrű, levegős, habos, ugyanakkor homogén és sima a felülete. Ebből a szempontból a legmagasabb pontot a Coop majonéz kapta.
  • A termék színe legyen fényes, egyenletesen krémszínű, de halványsárga árnyalatú. Ennél a szempontnál a Heinz majonéz érte el a legtöbb pontot.
  • Illata akkor értékelhető kiválónak, ha enyhén savanykás, ecetes aromájú, kissé mustáros jelleg kíséri. Idegen és mellékszagtól mentes. A felhasznált ecetnek össze kell simulnia a többi felhasznált összetevő illatával. Azonban, ha az ecetnek szúrós aromája érződik ki, az egy gyengébb minőség jellemzője lehet. Ezen tulajdonság legjobbra értékelt terméke az Auchan majonéz lett.
  • A tesztelők szerint majonézek esetében is az íz a legfontosabb tényező, amely akkor ideális, ha a termék savanykás és édes íz harmóniáról, krémes szájérzetről, idegen és mellékíztől való mentességről tanúskodik. E tekintetben az Univer majonéz nyerte el leginkább a kóstolók tetszését.

Az eredményeket összesítve a majonézek versenyében első helyen az Univer majonéz végzett. Második helyezett lett a Penny majonéz, míg a harmadik legkedveltebb termék a Reál majonéze lett.

Forrás: Szupermenta - A Nébih termékteszt oldala

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek ©2019 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/