Főoldal / Aktuális / Hírek / Kecskeméti baracklekvár matuzsálemek az Univernél

Kecskeméti baracklekvár matuzsálemek az Univernél

2014.04.17

Ismeretes, hogy a közelmúltban a Kecskeméti Konzervgyár legnemesebb hagyományait folytatva az Univer Prodiuct Zrt. Kecskeméti Tradíció márkanéven prémium lekvárok gyártásába és forgalmazásába kezdett. A sikeres, immár 10 tagból álló termékcsalád mellett azonban két matuzsálem lekvár is felbukkant...

Az egyikről már régóta tudtunk: ez egy körülbelül 300-400 ml-es üveges "Őszibarack-Jam", melyet Szőke Erika az Univer Product Zrt. termelési és műszaki vezérigazgató helyettese őrzött.

A másik ereklyét a közelmúltban Galbicsek Károly és kedves felesége ajándékozták vállalatunknak. A körülbelül háromnegyed literes kiszerelésű matuzsálem "Barack-Jam" Galbicsek Károlyné nagymamájának gárdonyi házában töltött hosszú évtizedeket. Eleinte ismeretlen okból nem fogyott el, később már sajnáltak hozzányúlni. A ház bontásával a jócskán megöregedett termék a Budapesten élő unokához került. Végül a lekvárt a Galbicsek házaspár ajánlotta fel a Kecskeméti Konzervgyár lekvárgyártási tradícióját folytató Univer Productnak.

A két matuzsálem - melyek korát a szakértők 70-100 évesre becsülik - immáron az Univer Product Zrt.-nél pihennek; bontatlanul, örökre megőrizve egy letűnt kor zamatát...

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek ©2019 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/