Főoldal / Aktuális / Hírek / Hogyan készül? Az Univer megmutatta! - Üzemlátogatás Hosszú ...

Hogyan készül? Az Univer megmutatta! - Üzemlátogatás Hosszú Katinkával

2019.05.28

Hogyan készül? Az Univer megmutatta! - Üzemlátogatás Hosszú Katinkával

Az Univer Product Zrt. 2019. május 24-25-én immár negyedik alkalommal rendezte meg nagy népszerűségnek örvendő rendezvényét, az Univer Tavaszi Nyílt Napokat. A pénteki napon elsősorban iskolai és óvodai csoportok, szombaton pedig leginkább családok és szakmai érdeklődők alkották a közel 1800 fős vendégsereget. A teltházas rendezvény díszvendége idén is Hosszú Katinka, háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó úszó volt, akivel a szerencsés vendégek egy látogatói turnusban tekinthették meg az E-szám mentes Univer Ketchupot és Mustárt, valamint hazánk kedvenc majonézét gyártó üzemet.

Üzemlátogatás és közös programok Hosszú Katinkával

A 100 százalékban magyar tulajdonban lévő Univer Product Zrt. szervező csapatának célja az volt, hogy az Univer Tavaszi Nyílt Napokon az érdeklődők számára egy élményekkel teli gyárlátogatás keretében mutassák be, hogyan készül Kecskeméten Magyarország kedvenc majonéze, valamint az E-szám mentes Univer Ketchup, Mustár és más ételízesítők. A szervezők küldetésüknek tartották továbbá, hogy a látogatók számára lehetséges jövőbeli munkahelyként, valamint Kecskemét város hosszútávú partnereként is bemutassák a vállalatot.

A rendezvény díszvendégeként Hosszú Katinka, háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó úszót üdvözölhették, aki az esemény mindkét napjának délelőttjén maga is meglátogatta az üzemet, majd a látogatók fogadására berendezett rendezvénysátorban dedikált és köszöntötte rajongóit; személyes varázsával emelve az esemény fényét.

A Nyílt Napok a rendezvény internetes oldalán regisztrált látogatók számára ingyenes lehetőséget nyújtottak arra, hogy egy kedves vendéglátással és ajándékozással egybekötött másfél órás program keretében megismerjék az Univer Product Zrt. folyamatosan megújuló gyártó tevékenységét, az Univer ÉletÍzesítők gyártástechnológiájának érdekes részleteit, az üzemben és raktárházban dolgozó kollégák munkáját, valamint a vállalat által hirdetett munkalehetőségeket. A vendégek Kecskemét város Tourinform Irodájának közreműködésével betekintést nyerhettek továbbá a hírös város vonzó és változatos programkínálatába. A rendezvény a szakmaibelieknek éppúgy, mint családoknak, iskolai és óvodai csoportoknak is sok érdekességet tartogatott.

Hagyomány és fejlődés

Az 1948-ban alapított Univert hagyományai, eredményei és jövője is otthont adó városához kötik, hiszen a vállalat Magyarország egyik kiemelkedő élelmiszeripari és kereskedelmi vállalkozásaként immár 71 éve működik Kecskeméten. Így nem meglepő, hogy a cég tevékenysége ezer szálon helyi elkötelezettséggel párosul, mely városunk szociális, sport, kulturális, művészeti életének és értékeinek támogatásában is megmutatkozik.

Az Univer Product 2018-es nettó árbevétele elérte a 24,4 milliárd forintot, alkalmazottainak száma megközelítette a 670 főt. Ez a létszám azonban kiegészül több száz Kecskeméten és a környező régióban dolgozó magyar őstermelővel. Ők egy több, mint 40 éve működő, kölcsönös előnyökre építő termeltetési rendszer keretében biztosítják az Univer ételízesítőinek minőségi, magyar alapanyagait.

A vállalat fontosnak érzi, hogy az évente megrendezésre kerülő Tavaszi Nyílt Napok keretei között országosan minden érdeklődő számára lehetővé tegye gyártó tevékenységének megtekintését. Ez különösen igaz az idei évben, hiszen az Univer egy folyamatban lévő beruházását is bemutatta a rendezvény látogatóinak.

Beruházás technológiai fejlesztésekkel

A vállalat Kecskemét, Mindszenti körúti gyártó telephelyén 2018-ban indult el az a technológia-fejlesztő és kapacitásbővítő beruházás, mely jelenleg is tart. A mintegy 2,3 milliárd forintos beruházás átfogja a termelési folyamat nagyrészét. A beruházás műszaki megvalósítása támogatja tartósítószer mentes és E-szám mentes flakonos majonéz, valamint a tartósítószer mentes flakonos és vödrös ételízesítő termékek gyárthatóságát. Legfontosabb elemei, melyek többségét a látogatók a gyárlátogatás folyamán részletesen is megtekinthették:

- A majonéz gyártó vonal technológiai berendezései, kapacitásbővítéssel.

- A mustár gyártó vonal kapacitásbővítésének technológiai berendezései.

- A flakontöltő és vödörtöltő vonal technológiai berendezései, kapacitásbővítéssel.

- A technológiát szolgáló berendezések.

Az üzem 3 műszakban, évente mintegy 300 munkanappal működik, azaz a hétköznapok mellett a szombatok többségén is munka folyik. A gyár éves termelése a beruházás eredményeként tovább bővül: az új berendezések beüzemelésével a flakontöltő kapacitás évi 50 millió darabra nő, a vödörtöltő kapacitás pedig mintegy 2 millió darab körül alakul. Az üzemben továbbá éves szinten mintegy 12,5 millió tubusos, valamint 1,3 millió „Csepp se marad!" álló tasakos ételízesítőt is gyártanak, és több más korszerű kiszerelésben is készülnek termékek.
Az Univer a Kecskemét, Mindszenti körúton készülő majonéz, E-szám mentes mustár és ketchup termékei mellett a cég által gyártott más élelmiszer termékeit - köztük lekvárok, sűrített paradicsom, gyümölcslevek, zöldségkrémek és sütőipari termékeket - is bemutatták a rendezvényen. A vállalat számos szállal kötődik hazánkhoz, az alföldi régióhoz és Kecskemét városához, mely kötődést idén is erősítették az Univer Tavaszi Nyílt Napok.

Forrás: keol.hu

Kapcsolódó képek

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató SZMSZ kivonat Felhasználási feltételek ©2020 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/